De ce sa iti infiintezi o firma?

De ce sa iti infiintezi o firma?


Desi traim intr-o societate care ne educa sa fim angajati, o parte dintre oameni aleg sa fie proprii sefi si sa isi creeze propria afacere. Beneficiile unei astfel de decizii sunt extrem de mari, putand fi atat de ordin financiar, cat si din punct de vedere al comoditatii. Nu vei avea un sef, vei putea lucra atunci cand crezi ca este necesar acest lucru si vei putea face exact ceea ce iti place.
Pentru a avea o afacere insa si pentru a fi in legalitate totala, trebuie sa ai o forma juridica. Ai de ales intre infiintarea unei firme sau infiintarea unui PFA.
Chiar daca actiunea de infiintare firma poate sa fie destul de greoaie, fiind rezultatul unei birocratii destul de mari, acest lucru poate sa nu iti puna probleme, deoarece sunt din ce in ce mai multe cabinete de avocatura care ofera servicii de infiintare firma si care te scuteste de tot ce inseamna cozi si stres. Tot ce trebuie sa faci dupa ce apelezi la o astfel de solutie este sa iti faci activitatea in cel mai bun mod.

Care sunt beneficiile pe care ti le ofera infiintarea unei firme?


Daca iti doresti succes si dezvoltarea unei afaceri cat mai mari, infiintarea unei firme este solutia perfecta in detrimentul unui PFA. Aceasta iti poate oferi posibilitatea de a angaja oameni si iti ofera libertate mult mai mare. Vei descoperi ca relatiile de afaceri sunt mult mai usor de dezvoltat, in momentul in care ai o firma si ca, in cazul in care o administrezi foarte bine, profitul poate fi substantial.
Un alt motiv pentru care infiintarea unei firme poate sa fie o solutie deosebita, este faptul ca poti accesa numeroase fonduri gratuite oferite de stat. Din momentul in care am intrat in Uniunea Europeana, an de an primim bani pentru investitii, iar acesti bani pot fi accesati de toti cei care au o firma bine pusa la punct si un plan de afaceri de cea mai buna calitate.
Evident, libertatea data de o firma este foarte mare si vei descoperi o lume extrem de placuta pe care ti-o ofera mediul de afaceri. Posibilitatile financiare sunt nelimitate si nu vei mai fi nevoit sa iti bazezi toata viata pe un angajator, avand posibilitatea sa optezi pentru colaborarea cu mai multi parteneri.
Pentru a avea succes insa, atunci cand iti infiintezi o firma trebuie sa asiguri ca ai un plan de afaceri bine pus la punct si ca dispui de finantele necesare pentru investitia pe cel putin un an de zile. In felul acesta, sansele sa ai succes cresc considerabil.