Se poate obtine sediu social gratuit?

Se poate obtine sediu social gratuit?




Infiintarea unei firme presupune destul de multe sacrificii si destul de multe cheltuieli. Exista unele cheltuieli care pot fi evitate si unele care nu pot fi evitate. Printre cele care nu pot fi evitate este si cea care implica sediul social.
Orice societate comerciala trebuie sa dispuna de un sediu social, unde sa isi primeasca corespondenta si unde sa fie gasita de autoritati.
Exista mai multe metode prin care se poate obtine sediu social. Daca esti proprietar, cel mai simplu este sa iti transformi casa in sediul firmei. Daca nu esti proprietar insa, ai de ales intre urmatoarele variante:
-        Inchiriezi un spatiu. Poate sa fie o varianta buna, insa de multe ori este destul de costisitoare;
-        Vorbesti cu o ruda sau un prieten, sa te lase sa iti stabilesti sediul social pe proprietatea sa. Este o metoda prin care poti obtine sediu social gratuit, insa ai nevoie de un numar destul de mare de aprobari si trebuie sa te lovesti de numeroase probleme birocratice;
-        Apelezi la un avocat. De regula, firmele de avocatura au posibilitatea de a oferi sediu social pentru firmele proaspat infiintate. Acest sediu poate fi folosit insa, doar pentru corespondenta. Daca stii ca ai o activitate care nu presupune un sediu fizic, apelarea la un avocat poate sa fie una dintre cele mai bune solutii.

Se poate obtine si sediu social gratuit?


Chiar daca majoritatea metodelor prin care se poate obtine sediu social, presupun anumite cheltuieli, exista si situatii in care se poate obtine un sediu social gratuit. Astfel, cautand pe internet, vei descoperi firme care iti ofera acest lucru in urmatoarele conditii:
-        Achizitionezi alte servicii. Daca alegi sa iti infiintezi firma cu o anumita firma de avocatura, sunt sanse destul de mari sa obtii sediu social gratuit din partea acesteia. De asemenea, daca optezi si pentru servicii de contabilitate sau de consultari juridice, poti incerca sa negociezi si sa obtii un sediu social gratuit;
-        Negociezi. Orice lucru este negociabil, inclusiv serviciile prestate de un avocat. In functie de ceea ce iti doresti, poti negocia pentru obtinerea unui sediu social gratuit sau macar pentru obtinerea unui sediu social ieftin;
-        Descoperi firme care ofera din start sediu social gratuit. Exista si firme de avocatura care ofera sediu social gratuit pentru a se promova si pentru a intra pe piata. Le poti gasi si poti profita de oferta lor.
Optiunile sunt destul de multe si trebuie sa profiti de ele. Pana la urma, startul unei afaceri inseamna si economie si o gestionare cat mai buna a finantelor, iar un sediu social gratuit te poate scuti de extrem de multe cheltuieli.